top of page

OMØ I ALLE ALDRE

Omø er en helårssamfund, hvor man kan bo i alle aldre.

 

Her kan du være gravid og føde dit barn, enten på Slagelse sygehus eller hjemme.

 

Her er dagpleje og skole. Mulighed for at udleve iværksætter-drømme, eller pendle til job på Sjælland.

 

Her er hjemmehjælpere der passer på dig og til sidst er der også en kirkegård eller Omø Sund, hvor man kan finde sin sidste hvileplads. 

 

Omø har et rigt fugle- og dyreliv og en varieret natur.

 

Her får man fornemmelsen af at være på en ø, for man kan se horisonten hele vejen rundt, og når mørket sænker sig den flotteste stjernehimmel.

På Omø er naturen en integreret del af alles hverdag.

FRA VUGGE TIL KRUKKE

19.jpg
67790711_2296140597100130_1005255310585102336_n.jpg
80728697_10157877156197140_4175537101745422336_n.jpg
38519109_10215189045346661_4089991472152051712_n.jpg
70642571_696912047453195_2789007021624524800_o.jpg

GRAVID PÅ OMØ

At være gravid på Omø er lidt lige som at være gravid alle andre steder i Danmark, men med den lille undtagelse, at det er et Omø barn, du er gravid med, hvilket betyder, at din baby betyder noget ikke kun for dig men for hele øen. Den symboliserer håb, og en sænkning af gennemsnitsalderen Der er intet sted der er så hyggeligt at være gravid som på Omø. Man er ikke bare en blandt mange. Dit barn har en vigtig plads i øsamfundet, og familien bliver belønnet med et blelegat fra Omø Skoles Støtteforening.   

Når man er gravid på en ø, og fødslen nærmer sig, så kan man tage færgen til Stigsnæs og køre til Slagelse sygehus og føde der, eller man kan vælge at være en del af hjemmefødselsordning Sjælland, så kommer jordemoderen til dig på Omø.

 

Hvis man skal føde om natten, har færgen et beredskab, der sejler dig til Stigsnæs. Hvis du skal føde hjemme, så sejles jordemoderen til øen med færgen. 

Når barnet er født, så kommer sundhedsplejersken hjem til dig på øen. Man skal dog til Skælskør, hvis man skal til lægen. 

 

BARNDOM PÅ OMØ

Børn på Omø har muligheder for en fantastisk barndom.  

Der er en uddannet pædagog, der som dagplejer kan passe børnene fra de er 26 uger og til de er 6 år. Her er man i trygge rammer og med sine nærmeste venner i mange år. Du kan læse mere om dagplejen her.  

 

SKOLEBØRN PÅ OMØ

Når du så skal starte i 0 klasse, så har vi i Omø by, en af Danmarks ældste og mindste skoler. Her er alle børn igen en vigtig del af hele lokalsamfundet.

Uden skolen og børnefamilierne vil der ikke være et helårssamfund på Omø . Så derfor er alle omøboere, uanset alder, meget interesseret i, om man har børn, når man ønsker at flytte til øen. Læs mere om en af landets mest trygge skole her

STORE BØRN PÅ OMØ

Når man skal begynde i 7 kl., starter et nyt kapitel, hvor man pendler til Skælskør og går i skole. Her fortsætter ø-livet, men nu med færgen som en fast del af ens hverdag.

Færgen bliver ens frirum, middagslur og lektie-rum. Der er mange fritidsinteresser som man kan dyrke på øen, og nu er der også deltage i ungdomsaktiviteter i Skælskør.

 

TEENAGER PÅ OMØ

I 10. klasse tager mange Omø-børn på efterskole.

Hvis man skal går i den kommunale 10. kl. skal man til Slagelse og er dermed også nødt til at flytte hjemme.

Også hvis man skal starte på en ungdomsuddannelse, er man nødt til at flytte hjemmefra. fra 10. kl. og til man fylder 18 år, og dermed kan få SU, er der mulighed for at få ø-støtte hos Slagelse Kommune til de ekstra udgifter, der er, når man flytter hjemmefra.

 

VOKSEN PÅ OMØ

Der er mange fællesskaber at være en del af, når man er voksen på Omø.

Der er et arbejdsliv, enten som selvstændig, pendler eller ansat på øen. Der er nok at gøre for at få et attraktivt og

levende helårssamfund til at køre på en lille ø.

Det samfund, du ønsker at være en del af, bliver man nødt til at tage aktivt del i, og alle er vigtige brikker i helheden.

Omø byder på så mange gaver og facetter. Der er natur og kultur. Sjælelig og personlig udvikling og meget mere. Et voksent liv med benene i historien, men også med rig mulighed for at være en del af det moderne samfund. Alt sammen op til dig. 

 

PENSIONIST PÅ OMØ

Så begynder det virkelige arbejde. Der er ikke nogen periode i ø-livet, hvor man har mere at se til, end når man først er blevet pensionist.

Det er den mest skattede gruppe af borgere på Omø. Uden dem, ingen ø. De er i de fleste foreninger. Passer børnebørn både på og uden for øen.  

De bringer erfaring fra et langt og rigt arbejdsliv sammen med modet og lysten til at udvikle Omø og være medskabere.

Dette gælder både fastboende og fritidsøboer.  

VORES LIVSNERVE

Omøboere i alle aldre er afhængige af færgen – det er vores livsnerve.

Omøfærgen sejler fra Omø til Stigsnæs havn, som ligger ca. 10 km uden for Skælskør. Der er offentlig bustransport til Skælskør (15 minutter), og videre til Slagelse og Korsør, hvorfra der er gode togforbindelser til både Fyn og Jylland og København.

 

Færgeturen på 50 minutter kan bruges til meget forskelligt: lektielæsning, arbejde, mails, bøger, håndarbejde, snak eller en ekstra lur.

bottom of page